Online omzet steeg vorig jaar met bijna 20% tot $2,3 biljoen wereldwijd
De wereldwijde verkoop van B2C e-commerce producten en diensten blijft stijgen: in 2015 bedraagt de groei 19,9% met als resultaat $2,3 biljoen online omzet. Asia-Pacific is met meer dan $1 biljoen omzet de belangrijkste regio, terwijl China het belangrijkste land blijft met $766,5 miljard online omzet.

Voor 2016 wordt een groei van 17,5% voorspeld, en een wereldwijde B2C e-commerce omzet van ongeveer $2,7 biljoen. Om dit enorme bedrag in het juiste perspectief te plaatsen: het is ongeveer hetzelfde als het bruto binnenlands product van een land als Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk.

Deze cijfers zijn afkomstig van het nieuwe Global B2C e-commerce Report 2016. Het is uitgevoerd door de E-commerce Foundation, in samenwerking met Ecommerce Europe, de Europese e-commerce vereniging. Bovendien wordt het rapport ondersteund door Asendia, Ingenico, Webhelp en MarketShare.

Asia-Pacific vergroot haar voorsprong
Evenals in 2014 is Asia-Pacific de grootste B2C e-commerce regio ter wereld. Met een online omzetgroei van 28% vergrootte het de kloof met de twee voornaamste concurrenten, Noord-Amerika (+ 13%) en Europa (+ 13%). Hiermee bedroeg in Azië-Pacific de online omzet $1.057 miljard in 2015, wat bijna gelijk is aan die van Noord-Amerika en Europa samen. Deze drie regio’s werden gevolgd door Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA), die wel sterk blijven groeien met respectievelijk 28 en 19%.